WIE IS JAKOBUS?

Je heet toch Jack hoor ik je denken. Klopt, maar mijn echte en tevens lievelingsnaam is Jakobus. Of eigenlijk vind ik Japie nog leuker, want zo noemde mijn oma mij altijd. 

Als programmamaker besteed ik veel liefde en aandacht aan de vertelling van een verhaal. Ik wil de kijker verwonderen, meeslepen, nieuwsgierig maken en soms provoceren door een spiegel voor te houden. Ik vind het interessant om mijzelf en de kijker te prikkelen en tot nadenken aan te zetten. 

Mijn nieuwsgierigheid kent geen grenzen. Ik vind het boeiend om 'vanzelfsprekendheid' bij mijzelf, en de ander ter discussie te stellen. Als maker probeer ik (onbewuste) vooroordelen of vastgeroeste overtuigingen te bevragen. Ik hoop door middel van de verhalen die ik vertel, iets in beweging te zetten bij de kijker. 

15-jack

Ik houd er van om in de vertelling figuurlijk en soms letterlijk dicht op de huid te zitten. Vanuit mijn intuitieve benadering probeer ik, in series en documentaires die ik maak, de emoties en dilemma's sterk voelbaar te maken. 

Ik ben sensitief en heb een ijzersterk gevoel voor ritme en timing. Dit kan soms als beklemmend of confronterend worden ervaren. Ik schroom niet om soms op een dunne spannende scheidslijn te balanceren.

Ik heb ook een paar series bedacht en verkocht aan de VPRO, BNN-VARA en KRO-NCRV. De documentaireserie Mijn vader, die ik voor de VPRO heb geproduceerd en geregisseerd, werd genomineerd voor een Internationale Emmy Award. De serie heeft meerdere awards op nationale en internationale filmfestivals gewonnen zoals de Prix Jeunesse Heart Prize in Munchen en meerdere Rockie Awards op BANFF in Canada. 

 

 

Samen met Christiaan Koch heb ik Het Schoolkrantje, een nieuw onafhankelijk gay zine, gemaakt. Het eerste editie werd tijdens Pride Amsterdam 2021 gelanceerd. Glenn Helberg heeft het eerste exemplaar in ontvangst genomen. 

Ik hou van hardlopen, fitness, outdoor zwemmen, en luister ik zoveel mogelijk naar hip hop muziek. 

 

Image not found