ELLIE AAN DE VERKEERDE KANT

Documentaire over anti-homo geweld en discriminatie

Uitgescholden, bespuugd of zelfs zwaar mishandeld worden vanwege je geaardheid. Veel Nederlanders zeggen geen moeite met homoseksualiteit te hebben, maar toch krijgt meer dan zeven op de tien LHBTI-ers in het leven te maken met fysiek of verbaal geweld.

Voor deze AVROTROS documentaire gaat Ellie Lust in gesprek met slachtoffers en spreekt ze de ‘verkeerde kant’: degenen die zich schuldig hebben gemaakt aan anit- homo geweld. Ellie gaat ook de confrontatie aan met Johan Derksen. 

Rondom de documentaire ontstond nogal veel commotie omdat Johan Derksen wederom ongenuanceerde en nogal kwetsende dingen zei over homo's. Slachtoffers van anti-homo geweld zijn volgens Derksen aanstellers met huilie huilie verhalen. 

De documentaire kreeg veel aandacht in de pers zoals het AD, Shownieuws, De Telegraaf en in De Linda. De Volkskrant en het NRC schreef een positieve tv recensie. Er waren veel kijkers verontwaardigd over de uitspraken van Derksen. Tijdens de uitzending was de documentaire trending op Twitter

De documentaire kan je bekijken via deze link. 

Omroep: AVRO-TROS / NPO3
Uitzendingen: 50 min. 
Eindredactie & regie: Jack Valkering
Presentatie: Ellie Lust
Research: Mady Siahaya
Productie: Inge Toth
DOP: Ingmar Kooper, Pierre Rezus, Michel Bosch
Editor: Paul Delput

 

Fragment uit de documentaire waarin Ellie in gesprek gaat met Johan Derksen.