MOORDTIETEN

3Doc over de mogelijke schadelijke effecten van borstimplantaten

Nepborsten zijn allang geen taboe meer. Inmiddels hebben ruim 200.000 Nederlandse vrouwen borstimplantaten, waarvan 80 procent uit cosmetische overwegingen. En dat terwijl er steeds meer bewijzen zijn dat implantaten kunnen gaan lekken, met desastreuze gevolgen voor de gezondheid. 

In deze documentaire duikt Dionne Slagter, zelf ook drager van borstimplantaten, in de wereld van de silliconen borsten. Waarom kiezen vrouwen nog steeds voor implantaten en wat zijn de gevolgen en vooral de gevaren van haar eigen borstprotheses? 

Gedreven door eigen onrust en verbazing start Dionne een persoonlijke zoektocht, en neemt ze ons mee in de wereld van borstimplantaten.

De film kreeg heel veel aandacht in de pers. Het AD en Het Parool publiceerde een groot artikel. 'Moordtieten' kreeg een aantal lovende recencies in de Volkskrant, het NRC en in Het Parool.

De film heeft intussen ruim een miljoen kijkers getrokken. 'Moordtieten' stond in de top 3 van best bekeken documentaire op NPO Start van 2021. In april 2022 werd de documentaire genomineerd voor De Tegel, categorie achtergrond. 

Moordtieten kan je ook op NPO Plus kijken. 

Omroep: BNN-VARA
Uitzendingen: 55 min. / 1 juni & 6 september 2021
Eindredactie & regie: Jack Valkering
Presentatie: Dionne Slagter
Research: Mirte Vendrig
Producent: Duurt Holman / Stepping Stone Producties
DOP: Ingmar Kooper
Editor: Francesco Indaco