YES, IK BEN!

Filosofisch reisprogramma van Stine Jensen over de kracht en keerzijde van positief denken

Optimisme, maakbaarheid, hoop, geloof in verandering, een betere wereld, veerkracht en (zelf)vertrouwen van het individu en de gemeenschap – dat zijn de pijlers van het positieve denken. Stine Jensen is echter opgegroeid met het Scandinavische somber-gen, professioneel geschoold tot filosofische mopperaar, én met het Hollandse doe-maar-gewoon virus behept.

In deze serie gaat Stine op zoek naar de geheimen achter een van de meest charismatische concepten uit de westerse ideeëngeschiedenis. Ze bereist daarvoor het Westen van de VS met z’n niet aflatende belofte op een nieuwe kans, tot Noordelijk Europa waar de kritische levenshouding en depressiecultuur gevierd wordt.

Ik heb twee afleveringen van deze 4 delige serie geregisseerd. Aflevering 1: de betere versie van jezelf en aflevering 4: de kunst van het somberen. Voor de laatste aflevering zijn we naar het stadje Rjukan in Noorwegen afgereisd. Het stadje werd wereldberoemd door de enorme spiegels die op de bergtoppen zijn geplaatst. Op deze manier kunnen de inwoners in de winter toch genieten van een klein beetje zonlicht. 

De serie en de aflevering die ik in Noorwegen heb gedraaid werd uitvoerig besproken in de TrouwDe Volkskrant en In de Spiegel

De aflevering die ik in Noorwegen heb gedraaid kan je bekijken via deze link. 

Omroep: HUMAN / NPO2
Uitzendingen: 4 x 40 min. 
Eindredactie: Jeroen Berkvens
Presentatie: Stine Jensen
Regie: Jack Valkering (afl. 1 & 4), Sjoerd Oostrik (2 & 3)
Research: Sasha Ourikh
Productie: Marjolein Klooster
DOP: Rogier den Boer & Ingmar Kooper
Editor: Francesco Indaco

 

3-stine